•   Delbetalning
  •   1 års garanti
  •   Fri frakt över 1000 kr
  •   90 dagar öppet köp

Madrass

Bland storskaliga inköp för barn ges en särskild plats till madrass. En tredjedel av människans liv spenderas i en dröm, så från en tidig ålder måste man ta hand om en bekväm natts sömn.

Det finns två stora kategorier:

Klassisk vår med ytterligare stödlager, hård eller mjuk

Springless, de mest populära fyllmedel som är kokosnötkoks, naturlig latex, minnesskum, holcon. Oftas 60x120, 70x140 eller 90x200.

Det är ett misstag att tro att vårmodeller inte uppfyller ortopediska egenskaper. De stöder lika bra ryggen och upprepar kroppens böjningar, som madrasser med latex.

För varje ålder är deras krav:

Den minsta rekommenderar att du sover på en hård grund. Det är under perioden 0-3 år att kroppens bensystem bildas. Broskiga tubuli växer snabbare och stärker på en stel madrass än på en fjäderbädd. Det perfekta fyllmedlet är kokosnötkoks.

Barn i förskoleåldern behöver en genomsnittlig styvhet. Barnen har redan tillräckligt med ben och muskler, så under sömnen behöver de både stöd och avkoppling. Det bästa fyllmedlet är en kombination av kokosnöt och latex (holcona).

Barn av ungdomar och medelåldern behöver madrasser med ortopediskt stöd. Detta kan vara en medium-rigid vårlös modell eller en fjäderversion som gör att ryggraden kan uppta en naturlig hållning och bibehålla en ordentlig böjning.

När du köper bör du vara uppmärksam på:

Storlek som måste matcha sängbotten

Skydd, som åtminstone ska kunna avlägsnas. Ge företräde åt naturliga vävnader. Om du har ett allergiskt barn, välj ett lock impregnerat med en speciell förening som undertrycker utvecklingen av bakterier.

Vattentät madrassplatta. Detta tillbehör är särskilt relevant för barn.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla