•   Delbetalning
  •   1 års garanti
  •   Fri frakt över 1000 kr
  •   90 dagar öppet köp

Hur påverkar en madrass dina barn god natt sömn

Hur påverkar en madrass dina barn god natt sömn

När du först tar ditt barn hem från sjukhuset behöver de sexton till sjutton timmar sömn varje dag. Du måste se till att de har en säker och bekväm miljö att sova i. En stor del av detta är att välja rätt madrass för din baby.

Vi ska ge dig några tips om vad du bör tänka på när du köper en spjälsäng för ditt barn att sova på.

Vilka typer av spjälsäng finns att köpa?

Om du handlar efter en spjälsäng, kommer du sannolikt att stöta på tre olika typer att välja mellan. Den vanligaste typen av spjälsängar tenderar att vara innerspring madrassen som använder samma design som en fullstor innerspring madrass och består av spolar täckta med vaddering och tyg. Ju närmare spolen är, desto fastare är madrassen. Detta är viktigt eftersom en fast madrass stöder ditt barn och gör det möjligt för dem att flytta positionen när de sover.

Om du köper en skummadrass måste du också se till att den är fast. Om en skummadrass inte är fast kan den ta på sig din babys form. Detta kan förhindra att de flyttar när de sover. Som du kan föreställa dig, utgör detta en risk för kvävning.

Ekologiska madrasser kommer i olika former och fördelarna med denna typ av madrass kommer mer från att de är gjorda av naturmaterial som kokos. Du vet att ditt barn inte utsätts för några tillsatser och kemikalier när de sover.

Till exempel är Duo Coconut Safe Sleeper madrassen i Premiumbaby utrustad med ett avtagbart lock. Detta fodral är gjord av polyester kombinerat med bambu garn som är naturligt mycket stark och har permanenta antibakteriella egenskaper. Denna madrass är 100% miljövänlig.

Vad ska man tänka på när man köper en spjälsäng?

Den typ av madrass du väljer för ditt barn är inte nödvändigtvis det viktigaste övervägandet. Du måste se till att madrassen är fast och inte kommer att ge plats åt ditt barns kropp. Om detta händer finns det en chans att ditt barn kan bli fast och dn kvävas. Detta kan också hända om den spjälsäng du väljer inte passar snyggt i spjälsängen.

Den medicinska Anti-Static Safe Sleeper madrassen i Premiumbaby innehåller ett avtagbart lock av högsta kvalitet som har antibakteriella egenskaper. Den här har använt "Argento" -tekniken (bindestreck mellan Argento och teknik), som ofta förekommer inom den medicinska sektorn. Denna teknik innebär att garnen på omslaget är försedda med silverjoner som avvisar alla former av bakterier. Bakterier kan inte överleva i denna miljö

 

För kärnan i madrassen använder de fjädrande polyuretanskum, som har en oregelbunden öppen cellstruktur. Genom denna speciella cellstruktur kommer madrassen också att vara längre. Ingen hålbildning kan uppstå. Det översta lagret på denna madrass har ett Visco-elastiskt skum. Så både kallt skum och Visco-elastiskt skum kombinerar bäst av båda världarna: högt elastisk och super mjuk.

Kom alltid ihåg om madrassen placeras i mitten av spjälsängen, det borde finnas ett mellanrum på högst 20 mm mellan madrassen och spjälsängen vid varje kant. Denna lucka bör inte vara mer än 40 mm om madrassen pressas mot vardera sidan av spjälsängen, toppen eller botten.

Allt detta är viktig information som du måste ta hänsyn till om du vill att ditt barn ska sova säkert och bra. Madrasserna i Premiumbaby produceras till höga kvalitetsstandarder.

Till exempel är Puro Aero Safe Sleeper madrass Premiumbaby utrustad med ett avtagbart lock. Detta fall är extra speciellt på grund av en 3D-struktur som är inbyggd i omslaget, Aero-tekniken som garanterar bättre luftcirkulation och ytterligare luftlager.

Kärnan i Puro Aero Safe Sleeper-madrassen består av kallskum i kombination med en 3D-yta. Så din baby sover faktiskt på ett lager av luft. Din baby kan andas hela tiden och därmed kan du och din baby ha en god natts sömn!2018-02-25

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla